Et maleri siger mere end 1000 ord

En tavla säger mer än 1000 ord

Man säger att en bild säger mer än 1000 ord, och det tror jag är väldigt sant. När jag målar mina akvarellposters med djur tar jag alltid avstamp i olika känslor och stämningar. Jag målade fjärilstavlan till min dotter och systerdotter som ville ha varsin till sitt rum. De två fyraåriga tjejerna är fulla av äventyr, men också så mjuka och fina. Jag tycker att fjärilspostern uttrycker just detta.

Jag målade tavlan med björnen när min egen Björn var 14 dagar gammal. Han var en stor bebis som såg så nyfiket och oskyldigt på världen. Postern med björnen finns även som namntavla, så känner du en nyfiken liten en så kanske den här postern talar till dig. 

Jag har målat många posters med vilda djur, t.ex. det lilla lejonet. Den oskyldiga blicken i det starka lejonet påminner mig om att även de vilda och starka är sårbart. En kund sa en gång att lejonet lyser som en liten sol. Jag älskar det. Det är något helt annat än vad jag hade tänkt, men det sammanfattar precis vad min konst handlar om. Varje tavla berättar sin egen historia och kanske säger de helt olika saker till oss.   

I det här blogginlägget har jag visualiserat alla posters med djur som namntavlor. Namntavlorna ger motivet en personlig touch och barnet kommer vara stolt över att ha en alldeles egen poster. Här ser du en namntavla med en elefant, ett lejon, en tiger, en sköldpadda och en nyckelpiga. 

Vad säger de till dig?

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar