Et maleri siger mere end 1000 ord

Et maleri siger mere end 1000 ord

Man siger at et maleri siger mere end 1000 ord. Og det synes jeg er meget sandt. Når jeg maler mine akvarelplakater med dyr, er det altid afsat i følelser og stemninger. Min børneplakat med sommerfugl malede jeg til min datter og niece. De ville gerne have en akvarelplakat med sommerfugl til deres værelser. De to fire årige piger var fulde af eventyr, så smukke og fine. Jeg synes sommerfugl plakaten udtrykker netop dette. 

Mine bjørneplakat malede jeg da min egen Bjørn Bob var 14 dage gammel. Han var en stor baby, som kiggede ud på verden med uskyld og nysgerrighed. Bjørneplakaten kommer også som navneplakat, så hvis du kender en lille nysgerrig en kan det være at det netop er denne børneplakat der taler til dig.

Jeg har malet mange plakater med vilde dyr. F.eks. den lille løveplakat. En kunde udtalte, at løven stråler som en lille sol. Det er jeg vild med. Jeg havde selv tænkt vildskab og ild i løven, sammen med et uskyldigt og naivt blik, som minder os om at selv de vilde og stærke er sårbare. Men netop denne kommentar fra kunden beskriver præcis dét jeg vil med min kunst: Malerierne siger mere end 1000 ord, og de siger nogle gange noget forskelligt til os. Så denne kunde så en sol når han betragtede min løveplakat. 

Min tigerplakat har for mig altid udtrykt styrke, men i går så jeg den pludselig med andre øjne. Jeg så en skrøbelighed. Børne tigerplakaten rummer i virkeligheden det hele. 

I dette blogopslag har jeg visualiseret dyreplakaterne som navneplakater. Navneplakater med dyr giver børneplakaten et personligt touch. Barnet bliver stolt af at have sin helt egen navneplakat. Her ser du navneplakat med elefant, navneplakat med løve, navneplakat med tiger, navneplakat med skildpadde, navneplakat med mariehøne og mange flere. 

Mariehøneplakaten, drageplakaten og flamingoplakaten er farverige og sjove for både barn og voksen. Men dyreplakaterne fortæller også en historie. 

Hvad fortæller de dig?

Tilbage til blog

Indsend en kommentar